Levensecht gamen met 3D hologrammen. Dat kan met de hologramtafel, ontwikkeld door het Australische Euclideon. Er is ruimte voor vier personen die daar geen VR-bril voor nodig hebben. De tafel meet 1,5 bij 1,5 meter en is ook geschikt voor bedrijfspresentaties of voor interactieve stadsmaquettes. Alle deelnemers rond de tafel zien hetzelfde vanuit hun eigen perspectief. Een hologramtafel voor één persoon heeft geen toegevoegde waarde, vindt CEO Bruce Dell van Euclideon, meldt De Ingenieur. ‘Je kunt het met niemand delen. We hebben ook meer plezier als we met anderen naar de bios gaan.’

Positie van oog volgen

Elke deelnemer draagt een eenvoudige, futuristische bril waardoor de tafel de positie van elk individueel oog kan volgen. Ook heeft de tafel sensoren die meten waar elk afzonderlijk oog naar kijkt en een projector die licht uitzendt. Een laagje kristallen zowel op de bril als tafel passen de lichtfrequenties aan aan de positie van de ogen. Door het stereobeeld dat daardoor ontstaat, ervaart de kijker diepte. De krachtige grafische processor die daarvoor nodig is verkocht Euclideon al langer aan gameproducenten en bedrijven die veel geo-informatie verwerken. Naar verwachting is de tafel vaak 2018 te koop. Er hangt een prijskaartje van 47.000 dollar aan.

Lees ook:
Dinosaurus in 3D-hologram (video) 

Meer weten?

Kijk dan in de categorie virtual reality. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.