De augmented reality-bril gaat de smartphone vervangen. Althans in 2022, bericht Want op basis van voorspellingen van Michael Abrash, hoofdwetenschapper van Oculus Research bij Facebook. De brillen waar hij op doelt zien er uit uit gewone brillen, maar hebben dezelfde mogelijkheden als de huidige smartphones. Behalve dat ondersteunen ze augmented en virtual reality. Abrash voorziet ook dat ze slimmer worden dan het mobieltje dat we nu gebruiken.

Energiezuinig en stijlvol

Over een jaar of vijf wordt de start van de nieuwe technologie verwacht. Daarna duurt het nog tien of twintig jaar voordat iedereen zo’n high tech-bril op z’n neus heeft in plaats van een smartphone in de broekzak of tas. Abrash ziet de brillen als het begin van een tech-revolutie. De bril breng de informatie virtueel over. Je kan er bijvoorbeeld de temperatuur van je baby mee aflezen, vreemde talen direct vertalen of achtergrondgeluiden dempen. Ook zullen ze het zicht en gehoor verbeteren, aldus Want. Behalve dat worden de brillen licht, comfortabel, energiezuinig en stijlvol.

Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet dan op Twitter, LinkedIn,  Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.