Je eigen dinosaurus als huisdier in 3D, maar dan als hologram. Dat kan met Actiongram, speciaal ontwikkeld voor Microsofts Hololens. Het is een app waarmee je in augmented reality je eigen verhaal kunt maken. De app dient als een externe bibliotheek vol met holografische figuren en dieren, zoals een zombie, geit, tijger en een eenhoorn. Ze kunnen naar eigen inzicht worden aangepast, gedraaid of worden geprogrammeerd om taken uit te voeren. Daarna kan er en video van worden gemaakt om online te delen.

Microsoft Hololens

De Hololens is een bril om de omgeving te scannen en daarna op een glazen paneel te projecteren. De Hololens kost 3.000 US dollar, de zakelijke versie 5.000 dollar. Sinds de introductie, eind vorig jaar, heeft Microsoft meerdere apps er voor uitgebracht, waaronder de HoloStudio. Daarmee kunnen door gebaren en bewegingen holograms worden gemaakt die holografische figuren mixen met de ‘echte wereld’ (zie tweede video, red.).

Lees ook:
Met z’n vieren gamen aan hologramtafel zonder VR-bril (video)

Meer weten?

Kijk dan in de categorie virtual reality. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.