Festo demonstreert vederlichte vliegende robots (video)

0
149

eMotionButterfly, AirJelly, en AirPenguin. Het zijn drie van de door het Duitse Festo ontwikkelde vliegende robots. Tijdens het USA Science & Engineering Festival in Washington demonstreerde Markus Schäffer, Festo’s chief pilot, de robots (bekijk hier de video).

Natuur als inspiratie

De op de natuur geïnspireerde ultralichte robots integreren met netwerken die real time met elkaar communiceren. Sensortechnologie en een indoor GPS-systeem zorgen er voor dat de bijvoorbeeld de vlinders rond kunnen fladderen zonder ergens tegen aan te vliegen. De ‘emotievlinders’ laten zien dat er voor toekomstige producten complexe ontwerpen mogelijk zijn waarbij ook nog eens de virtuele en de echte wereld samengaan.

Verschillende objecten oppakken

Behalve deze drie robots heeft het bedrijf, gespecialiseerd in industriële automatisering, ook nog andere robots ontwikkeld. Voorbeelden zijn zeemeeuwen, kangaroes, mieren en een FlexShape Gripper waarvoor de tong van de kameleon model stond. De grijper kan objecten met verschillende vormen oppakken en weer afzetten. De met water gevulde siliconen kap sluit flexibel om het voorwerp. In de toekomst is het ook mogelijk dat de grijper meerdere voorwerpen tegelijk kan opppaken, zoals robots die tijdens de assemblage meerdere kleine onderdelen moeten kunnen hanteren (zie tweede video, red.).

Meer weten?

Kijk dan in de categorie robots. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here