Festo demonstreert vederlichte vliegende robots (video)

Festo demonstreert vederlichte vliegende robots (video)

Festo AirJelly AirPenguin eMotionButterfly robot video Marguerite Tachet @B2Bjournalist TechnologieBlog

eMotionButterfly, AirJelly, en AirPenguin. Het zijn drie van de door het Duitse Festo ontwikkelde robots. Tijdens het USA Science & Engineering Festival in Washington demonstreerde Markus Schäffer, Festo’s chief pilot, de robots (bekijk hier de video).

Natuur als inspiratie
De op de natuur geïnspireerde ultralichte robots integreren met netwerken die real time met elkaar communiceren. Sensortechnologie en een indoor GPS-systeem zorgen er voor dat de bijvoorbeeld de vlinders rond kunnen fladderen zonder ergens tegen aan te vliegen. De ‘emotievlinders’ laten zien dat er voor toekomstige producten complexe ontwerpen mogelijk zijn waarbij ook nog eens de virtuele en de echte wereld samengaan.

Verschillende objecten oppakken
Behalve deze drie robots heeft het bedrijf, gespecialiseerd in industriële automatisering, ook nog andere robots ontwikkeld, waaronder zeemeeuwen, kangaroes, mieren en een FlexShape Gripper waarvoor de tong van de kameleon model stond. De grijper kan objecten met verschillende vormen oppakken en weer afzetten. De met water gevulde siliconen kap sluit flexibel om het voorwerp. In de toekomst is het ook mogelijk dat de grijper meerdere voorwerpen tegelijk kan opppaken, zoals robots die tijdens de assemblage  meerdere kleine onderdelen moeten kunnen hanteren (zie tweede video, red.).

GEEN REACTIES

Geef een reactie