De iPhone 6S en 6S Plus zijn vanaf 9 oktober in Nederland te koop. Vanaf die datum is de nieuwe iPhone beschikbaar in de Nederlandse Apple Stores, bij andere officiële verkooppunten en via de webshop van Apple. Waarschijnlijk begint de pre ordering een week eerder, op 2 oktober as.

Dit heeft Apple vandaag bekend gemaakt. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland liggen de nieuwe Apple-toestellen sinds dit weekeind in de winkel. Nederland gaat in de tweede verkoopronde mee.

Nieuwe kleur roze
De 6S en 6S Plus zijn er in het bekende goud, zilver en grijs. Nieuw is de kleur roze. De prijzen van de 6S beginnen bij 749 euro (het 16GB-model). De 64GB-versie gaat 859 euro kosten en het model met 128 GB 969 euro. De 16GB-versie van de iPhone 6S Plus is met 859 net wat duurder. De 64GB-versie kost 969 euro en die met 128GB 1079 euro.

Ongekend populair
De iPhone blijft ongekend populair. Sinds het nieuwe model in de verkoop ging, zijn er ruim 13 miljoen van verkocht. Bij de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus waren er dat nog 10 miljoen tegen 9 miljoen stuks voor de 5S en 5C.

3D Touch
De nieuwe iPhone 6S heeft als eerste 3D Touch waarmee het toestel kan worden bediend door zacht of harder op het scherm te drukken (zie video, red.). In een preview kunnen linken foto’s of appjes worden bekeken, zonder van dat scherm weg te gaan.

Een nieuw snufje is ook quick actions waarmee snel van scherm naar scherm kan worden gegaan en van taak naar taak. Bij de cameraknop is er bijvoorbeeld al meteen de keuze om een selfie te nemen of een video te maken.

Betere batterij en camera
Met de 12 megapixelcamera kunnen 4K-kwalitetsvideo’s worden gemaakt. Behalve dat gaat de batterij langer mee. Die van de iPhone 6S is bijvoorbeeld goed voor 14 uur bellen, 11 uur internetten of 11 uur filmpjes. Dat is meer dan een iPhone-batterij ooit heeft aangekund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here