Je eigen iPhone 6S bouwen? Dat kan! (video)

Je eigen iPhone 6S bouwen? Dat kan! (video)

Zelf een iPhone 6S maken Apple TechnologieBlog @B2Bjournalist Marguerite Tachet Video

Kun je je eigen iPhone bouwen? Ja, dat dan wordt duidelijk uit de video van Scotty van Strange Parts die zelf een iPhone 6S 19GB maakte van onderdelen die hij ter plekke kocht in het Chinese Huaqiangbei. En de smartphone werkt ook nog!

Zelf een scherm bouwen

Hij begon met de metalen cover die er bedrieglijk echt uit zag, al miste het onderdeel aan de binnenkant bijvoorbeeld wel de lasermarkeringen voor kabels. Een lasergraveerbedrijf loste het probleem voor hem op. Daarna wist hij met de hulp van de lokaal bekende Frank de onderdelen te kopen om het scherm te bouwen, waaronder het scherm, de LCD en de backlightverlichting. De grootste uitdaging was daarna het logic board dat onder meer de processor en de flash memory chips bevat. Het zelf bouwen van het paneel bleek een stap te ver. Nadat hij een leraar van de telefoonreparatieschool bezocht, besloot de doe-hezt-zelver een compleet logic board te kopen.

Test set up

De test set up die bestond uit het geassembleerde scherm, een batterij en het panel, bleek daarna te werken. Al was dat niet perfect. Zo deed de landscape modus het niet. Verbazingwekkend genoeg kreeg hij z’n geld terug en kreeg hij van de verkoopster ook nog eens een nieuw, werkend logic board. Daarna ontbraken nog de batterij een een aantal kleinere onderdelen, waaronder kabels, schroeven en de voor- en achtercamera. Het in elkaar zetten van de telefoon was daarna nog al een puzzeltje. Maar na advies en de aankoop van een laatste onderdeel lukte het. Na de aanschaf van een bijpassende doos, inclusief een headphone en beschrijving zou het zo ook nog maar voor een nieuwe iPhone door kunnen gaan. Interessant om te zien hoe Scotty hier ik slaagde. Dat vinden veel mensen. De video is inmiddels meer dan 2,7 miljoen keer bekeken.

GEEN REACTIES

Geef een reactie