Even functioneel als fashionable. Dat is de minirobot Rovable, ontwikkeld door wetenschappers van MIT en Stanford. Door de magnetische wieltjes blijft de Rovable vastzitten en kan het zich ook over kleding verplaatsen. Via een microcontroller en antenne kunnen de robotjes met een PC communiceren en zo op afstand worden bestuurd. Als hun taak er op zit, gaan ze terug naar de basis, bijvoorbeeld de zak van je shirt, om zichzelf draadloos op te laden .

Fashion item

De Rovable is vooral ook functioneel omdat het bijvoorbeeld een signaaltje geeft als je wordt gebeld, als een microfoon worden gebruikt of dienst kan doen als een kleine bewegende display. Futurism gaat nog een stapje verder en maakt van de kruipende robots een fashion item. Gebruik ze als accessoire zoals een broche, om een sjaal te bevestigen of om het geometrische patroon op een jurk te veranderen, tipt de techsite in een video (tweede video, red.)

Meer weten?

Kijk dan in de categorie robots. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here