Mattie en Wietze komen in actie voor het VR-project van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De DJ’s gaan een week lang een eigen restaurant runnen om geld binnen te halen voor de aankoop van VR-brillen, software en een 360-graden camera. Dit bericht het RTL Nieuws nadat de DJ’s dit nieuws eerder vandaag bekend maakten in hun ochtendshow op de radio.

Virtual reality VR-project Wilhelmina Kinderziekenhuis TechnologieBlog Marguerite Tachet @B2BjournalistIn 3D even thuis zijn
Met een virtual reality-bril kan een kind in het ziekenhuis in 3D-beeld  in een virtuele omgeving om zich heen kijken. Thuis kunnen er ook opnames met de bril worden gemaakt waardoor de kinderen even terug zijn in hun eigen vertrouwde kamer of aan tafel kunnen zitten tijdens het avondeten.

VR-brillen ook voor andere kinderziekenhuizen
Het doel sprak Mattie en Wietze zo aan dat ze allebei er meteen iets mee wilden doen. ‘We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen’, aldus de DJ’s.

Volgens het duo maakt deze nieuwe technologie voor kinderen, letterlijk, een wereld van verschil. ‘We hopen dat dit het startschot kan zijn om het project uiteindelijk in alle kinderziekenhuizen in Nederland uit te rollen.’

Het Mattie & Wietze Restaurant in Amsterdam is open van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 augustus. Voor meer informatie en om te reserveren: Qmusic.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here