Altijd met je smartphone online, ook als er geen internet is. Dat kan met de Android-applicatie Tribler die is ontwikkeld door computerwetenschapper Johan Pouwelse en Paul Brussee van de TU Delft. Met de app kan via bluetooth en NFC  draadloos worden gecommuniceerd zonder dat daarvoor een datanetwerk nodig is.

Ook als de ontvanger de app niet heeft, kan het bericht worden gestuurd. De app herkent de smartphone en installeert zichzelf daarna automatisch. In theorie is het hierdoor mogelijk om de app op elk type Android-smartphone te installeren.

Ook bij ramp communiceren

Als een Tribler-gebruiker is verbonden met een datanetwerk kan de internetverbinding worden gedeeld. Daardoor kunnen aangesloten medegebruikers ook deze verbinding gebruiken. Door de app blijft communicatie mogelijk, ook bij overbelasting van het netwerk,  zoals op festivals, of bij een ramp. Maar de app is ook een oplossing als om welke reden het netwerk even uitvalt.

GitHub

Tribler is nu nog experimenteel en kan nu alleen nog via GitHub worden geïnstalleerd. De zelfcompilerende past de app zich nu nog alleen aan op een beperkt aantal toestellen, waaronder Android 4.3_r3.1 op de Galaxy Nexus, Cyanogenmod 12.1 of Android 5.1.1.

Meer weten?

Kijk dan in de categorie smartphones. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here