Barst in het scherm van je smartphone? Geen probleem. In de toekomst zou je daarvoor wel niet eens niets hoeven te doen. Een ‘vormgeheugen polymeer’ repareert de display dan vanzelf door de plek te verhitten. Motorola heeft daarvoor een nieuwe technologie gepatenteerd, meldt Techzine op basis van berichtgeving van ITPro.

Smartphone barst Motorola TechnologieBlog.info Marguerite Tachet @B2BjournalistZefhelende polymeer

Gebruikers zouden via een app de beschadigde plek op het scherm kunnen markeren. Het mobieltje repareert daarna dat deel van de display zelf. De polymeer werkt alleen voor kleine barsten en scheuren. Bovendien is het nog niet zeker of het materiaal goed werkt als touchscreen. Motorola heeft ook het idee voor een speciaal dock dat telefoonschermen zou repareren zonder dat daar iemand aan te pas komt. Onderdeel van het patent is ook materiaal dat als een soort strijkijzer tegen het scherm gedrukt kan worden. Motorola heeft het patent voor de technologie februari vorig aangevraagd, maar het is pas deze maand gepubliceerd.

Meer weten?

Kijk dan in de categorie smartphones. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.