Sorteerrobot Clarke leert zelf door artificial intelligence (video’s)

0
130

Clarke, kreeg de robot als naam. Genoemd naar Clarke Kent, het alter ego van de illustere Superman. Volgens ontwikkelaar AMP Robotics is het de eerste robot ter wereld die met artificial intelligence eigenhandig karton uit een sorteerlijn kan halen. Clarke staat in de in de Amerikaanse staat Colorado bij Alpine Waste & Recycling. Materialen, kleuren en zelfs logo’s. Robot Clarke herkent het allemaal en pikt op basis daarvan het karton uit de afvalstroom, bericht het PieterBas-blog

Robot bij Baetsen Groep

De nauwkeurigheid waarmee de zelflerende robot werkt is belangrijk, zegt Matanya Horowitz van AMP Robotics in onderstaande video (tweede, red.). Het voorkomt dat het karton wordt vervuild met bijvoorbeeld blikjes of plastic flesjes. Van het gereyclede karton worden onder meer nieuw karton gemaakt, tissues en kopieerpapier. Ook Europese bedrijven hebben afvalsorteerrobots ontwikkeld. Het Finse ZenRobotics heeft in behalve in Zweden en Japan ook in Nederland gerobotiseerde sorteerlijnen geplaatst. De Baetsen Groep werkt met een sorteerrobot van ZenRobotics die volautomatisch diverse fracties uit de reststromen haalt.

via GIPHY

Lees ook:
Robots sorteren afval razendsnel (video)

Meer weten?

Kijk dan in de categorie robots. Geïnteresseerd in tech en duurzaamheid? Volg Marguerite Tachet op TwitterLinkedIn, Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here